Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Design Lab 2012 - Aνοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής‏Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής προς Αρχιτέκτονες & ΔιακοσμητέςΤο Design Lab επανέρχεται στην Αθήνα, στον ιδιαίτερο χώρο της “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων, από 12-14 Μαΐου 2012, έχοντας ακόμη μεγαλύτερη διάθεση να αναδείξει τη δημιουργικότητα και να προβάλλει το έργο των επαγγελματιών του ευρύτερου χώρου του Design.

Έπειτα από την πολύ πετυχημένη διοργάνωση του 2011, η ομάδα του Design Lab διερευνά το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει όσο το δυνατόν περισσότερα έργα στον προαύλιο χώρο της “Τεχνόπολις” κατά την διάρκεια διεξαγωγής του, παρουσιάζοντας μία μεγάλη συλλογή έμπνευσης και ιδεών.

Στα πλαίσια αυτά, σας καλούμε (με εντελώς ανοιχτή θεματολογία) να μας στείλετε φωτογραφίες και προδιαγραφές από κατασκευές σας, installations ή έργα τέχνης, για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο ενσωμάτωσής τους στην υπαίθρια έκθεση που θα στηθεί στα πλαίσια του Design Lab Athens 2012.

Το 2011 επισκέφτηκαν το Design Lab 20.000 άνθρωποι και οι δημιουργοί που συμμετείχαν έτυχαν τεράστιας προβολής. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς, κατάφεραν να συνάψουν επαγγελματικές συμφωνίες.
Τα έργα πρέπει να πληρ ούν συνθήκες εξωτερικού χώρου, ενώ σε όλα θα υπάρχει εμφανής σήμανση με το όνομα του δημιουργού ή του γραφείου που τα έχει κατασκευάσει. Δεν υπάρχει περιορισμός στη θεματολογία, καθώς σκοπός μας φέτος είναι η ανάδειξη της έμπνευσης χωρίς όρια και στεγανά.
Για περισσότερες πληροφορίες και για αποστολή των προτάσεών σας (σε μορφή φωτογραφίας ή σχεδίου), μπορείτε να επικοινωνείτε με το info@morantis.com ή τηλεφωνικά στο +30 210 9579370 και +30 6947415471. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, μπορείτε να βρείτε στο www.designlabshow.gr.

Πρόσκληση συμμετοχής για τη δραστηριότητα “Renew it

Η χρονιά που διανύουμε αποτελεί ίσως μία από τις πιο σημαντικές περιόδους για να αξιολογήσουμε τι είναι αυτό από το οποίο αξίζει πραγματικά να απαλλαγούμε και τι είναι αυτό που αξίζει να ανασύρουμε και να αναδείξουμε την πραγματική του αξία.
Πρόσκληση: Στα πλαίσια των παράλληλών του δραστηριοτήτων, το Design Lab προσκαλεί νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, διακοσμητές αλλά και κάθε άνθρωπο με φαντασία, μεράκι και όρεξη για δημιουργία, να δημιουργήσουν την απόλυτη έκθεση αναπαλαιωμένων αντικειμένων.
Μέσα από το γενικό και ελεύθερο αυτό θέμα, σας προσκαλούμε να αναπαλαιώσετε μία καρέκλα, ένα τραπέζι, ένα κάδρο ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο επιθυμείτε και να το παρουσιάσετε στα πλαίσια του Design Lab Athens 2012.
Βασική προϋπόθεση: Τουλάχιστον το 30% του αντικειμένου πρέπει να διατηρηθεί στην αρχική του μορφή, έτσι ώστε να είναι εύκολα αντιληπτή στον επισκέπτη η αισθητή παρέμβαση που έγινε, αλλά και η διαφορά του πριν και του μετά.
Από τους συμμετέχοντες ζητείται μία σύντομη περιγραφή της σχετικής διαδικασίας αλλά και των υλικών που χρησιμοποίησαν για την ανακατασκευή του, καθώς και ένας τίτλος για το τελικό αναπαλαιωμένο αντικείμενο.
Με την έκθεση αυτή, το Design Lab θέλει να δώσει κίνητρα για δημιουργία, αλλά και την ευκαιρία να προβληθούν νέοι, ταλαντούχοι δημιουργοί.
Επίσης, το μήνυμα της όλης δράσης (πέρα από τις οικολογικές του προεκτάσεις) είναι η Αισιοδοξία και η απόδειξη ότι παρά τις δυσμενείς συνθήκες και την εικόνα εγκατάλειψης και παλαιότητας, υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσουμε ξανά όμορφες καταστάσεις και συνθήκες, αν αξιοποιήσουμε σωστά τους πόρους μας αλλά και την θετική μας ενέργεια και διάθεση.
Η συμμετοχή στις παραπάνω δραστηριότητες δεν εμπεριέχει κάποιο κόστος. Ο κάθε καλλιτέχνης / δημιουργός θα είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του έργου, τη μεταφορά αυτού προς και από το χώρο διεξαγωγής του Design Lab, καθώς και την επίβλεψή του, αν κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο.
Για περισσότερες πληροφορίες και για αποστολή των προτάσεών σας (σε μορφή φωτογραφίας ή σχεδίου), μπορείτε να επικοινωνείτε με το info@morantis.com ή τηλεφωνικά στο 210 9579370 και 6947415471. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, μπορείτε να βρείτε στο www.designlabshow.gr.


Πηγή: Αναδημοσίευση από newsletter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πολύ σχολιάζετε ελεύθερα άλλα με τον ανάλογο σεβασμό...
Please comment freely but with respect...